Γωνιά ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εξοπλισμός κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν δράσεις διάθεσης και σύστημα επιβράβευσης πολιτών.

Το τοπικό κέντρο διάθεσης και επαναχρησιμοποίησης διαθέτει χώρο αποθήκευσης αντικειμένων στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται πλαστικά παλετοκιβώτια κλειστού τύπου, με απόλυτη ανθεκτικότητα σε κλιματολογικές συνθήκες.

Επίσης το τοπικό κέντρο διάθεσης και επαναχρησιμοποίησης διαθέτει ζυγιστικό – σύστημα επιβράβευσης μέσω της χρήσης βιομηχανικού ζυγού δαπέδου, καθώς και σύστημα ενεργειακής αυτονομίας.

 

 

Κινητά κέντρα διακριτής συλλογής και επαναχρησιμοποίησης με σύστημα επιβράβευσης

Πρόκειται για αυτοκινούμενο όχημα με υπερκατασκευή. Διαθέτει ξεχωριστά μέσα συλλογής για κάθε επιμέρους επαναχρησιμοποιούμενο υλικό που συλλέγεται.

Επίσης το όχημα διαθέτει ζυγιστικό – σύστημα επιβράβευσης μέσω της χρήσης βιομηχανικού ζυγού δαπέδου.

Τα κινητά κέντρα διακριτής συλλογής ειδών για επαναχρησιμοποίηση με σύστημα επιβράβευσης κινούνται βάσει προκαθορισμένων δρομολογίων εντός κάθε δήμου και υπάρχει δυνατότητα προκαθορισμένων ραντεβού με τους δημότες για τις περιπτώσεις που πρόκειται για αντικείμενα και εξοπλισμό μεγάλου μεγέθους (όγκου ή/και βάρους) και τα οποία δεν δύναται να τα μεταφέρει ο δημότης με ιδία μέσα στα προκαθορισμένα σημεία στάσης των κινητών κέντρων συλλογής.

 

 

Κινητά κέντρα διάθεσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών με σύστημα επιβράβευσης

ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πρόκειται για διαξονικά ρυμουλκούμενο όχημα (ελκυστήρας) με επικαθήμενες πλατφόρμες.

Η υπερκατασκευή διαθέτει χώρο αποθήκευσης επαναχρησιμοποιούμενων υλικών στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται πλαστικά παλετοκιβώτια κλειστού τύπου, με απόλυτη ανθεκτικότητα σε κλιματολογικές συνθήκες.
Το όχημα διαθέτει ζυγιστικό – σύστημα επιβράβευσης μέσω της χρήσης βιομηχανικού ζυγού δαπέδου, καθώς και σύστημα ενεργειακής αυτονομίας.

 

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, θα μπορούν να συλλέγονται αντικείμενα όπως:

Ββιβλία, παιχνίδια, οικιακές συσκευές, έπιπλα, είδη κουζίνας (κατσαρόλες, ποτήρια, πιάτα, κλπ.), διακοσμητικά αντικείμενα, ρούχα και παπούτσια, ποδήλατα, παιδικά καρότσια, κλπ.

Στην περίπτωση που το αντικείμενο που διατίθεται προς επανάχρηση είναι ογκώδες ή βαρύ και για λόγους αποφυγής συσσώρευσης υλικών εκτός του κέντρου, ο κάτοχος (δημότης) θα πρέπει να καταχωρεί το εν λόγω αντικείμενο στην ειδική πλατφόρμα του προγράμματος περιγράφοντας όσο πιο αναλυτικά γίνεται (λειτουργική κατάσταση, τυχόν φθορές ή βλάβες, περιοχή, κλπ.) και επισυνάπτοντας σχετικές φωτογραφίες.

*Αυτό ισχύει σε όλες τις παραπάνω αναφερόμενες υποδομές επαναχρησιμοποίησης

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.